tirsdag 10. april 2012

Hverdagen er tilbake


Tilbake til Hverdagen

Da var påskeferien over for denne gang og hverdagen er tilbake. Hatt det supert og kost oss skikkelig
Jeg og jentene dro i forveien til nydelige Fosen og så kom mannen etter, mens sønnen dro på fjellet med Farmor. Vi dro videre til Nord-Trøndelag og hytta til mine foreldre. Deilig å dra bort, være litt unna hverdagen ei stund.

Været har vært ymse for å si det sånn, det har snødd, regnet, blåst og innimellom glimt av sol. Så med det samme sola har tittet frem, så har man løpt ut og joda etpar fregner har det blitt ;)

Conrad benytter anledning til å varme seg nede i sauskinnet til Lillemor når vi var på tur.

Min mamma er også glad i gamle ting og har samlet endel med årene. De har masse spennende på hytta, som er etter mine oldeforeldre (der de fleste av mine gamle møbler kommer fra) Vi fant frem separatoren i Påska og bestemte oss for å finne ut av den, startet med å spekulere hvordan vi fikk satt den rett sammen, det gikk veldig bra takket være min praktiske mann. Deretter var det å finne ut hvordan den fungerte


Det skulle"plinge" 60 ganger i minuttet sto det på fronten, hver gang vi sveivet så "plinget" det, så var det å finne jevn rytme, noe som heller ikke var så enkelt og vi feilet endel der kan man si, sølte endel melk. Vi tømte melka for tidlig, før rytmen var jevn og det tytet melk ut fra hele maskinen....hehe. Vi ga opp første kvelden og startet med nytt mot dagen etter, da UTE i boden i garasjen etter å ha vasket endel melk kvelden før ;)

Vi fikk melk fra nabogården, rett fra kua :)
Var vel 7-8 liter melk vi hentet hjem og vi sølte unna litt. Så man kan si at vi hadde 7 liter melk som gjorde nytta si.
Her er den tømt i separatoren og klar for å går gjennom maskinen.


Og vi fikk det til, jaggu ble det fløte etter masse prakk og arbeid (egentlig ikke, for vi syns det var så spennende dette at det ble så langtifra arbeid)

Deilig feit fløte, herlig naturlig.....langt ifra det man kjøper på butikken... :) Vi fikk ca 1/2 liter fløte utav 7 liter melk :)
Så rar som jeg er sto jeg der med tårer i øynene og følte glede som et barn på julekvelden, skal ikke mye til altså.Fløten ble pisket til krem og brukt til desserten, som det ikke ble bilde av desverre.

Fant også bestemors Figgjokopper som stor gjemt inne i skapet på hytta, men mamma og pappa var ikke helt på gli med å gi dem fra seg....så jeg må jobbe litt mer ;) De står jo der til ingen nytte, da kan kanskje jeg nyyyyte de istedet liksom?
Fant en gammel trekasse fra Helgeland Margaringfabrikk, som jeg skulle ta med meg hjem. Men vi hadde ikke plass til ett lommetørkle ekstra i bilen....her pakkes det altså, skulle tro man skulle være borte i flere uker...ja man vet jo aldri sier jeg da ;)
Så det får stå der til neste gang og da blir det bilder av Figgjokoppene også :)

Nå skal jeg prøve å poste dette innlegget...
For 14 dager siden skurret det i hustelefonen og linjen ble død, sakte men sikkert har også nettet sviktet oss. Vært tidvis uten nett og nå når vi har det er det så tregt at det krever tålmod!!!
De lovte å fikse bruddet på linjen som de fant FØR Påske, men det skjedde jo ikke.
Så det er grunnen til manglende innlegg og kommentarer fra min side, kommer veldig sterkt tilbake når nettet er raskere. Har fått noen bloggawarder jeg må se på og masse koselige kommentarer ♥ setter utrolig stor pris på det, blir så varm om hjertet mitt:)

Ha en fortryllende formiddag ♥post signature

2 kommentarer:

 1. Så utrolig moro at dere greide å sette den sammen og i tillegg fikk til å lage fløte :) Skjønner godt at du ble rørt jeg ;)

  ha en flott dag og ei spennende uke :)
  Klem Lisa:)

  SvarSlett
 2. Hei Laila:)

  Så kjekt å se deg her igjen. Høres ut som du har hatt en flott påske.

  Ønsker deg en fin uke

  Klem Margareth

  SvarSlett

Tusen takk for kommentarer, det setter jeg stor pris på :)

Bloggarkiv